fbpx
BEMUTATKOZÁS

Faragó Mariann

Állatasszisztált tréner, coah,kutyakiképző

Szeretettel köszöntelek az oldalunkon!

Kicsi korom óta célom, hogy segítsek! Mi sem bizonyítja jobban, mint közel 10 éve kutyakiképzéssel foglalkozom, de én nem ám a kutyákat képzem, hanem a gazdát, hogy jó gazdává váljon… Célom ezzel: „Boldog kutya, büszke gazdi…”

Az egyéni órák, csoportos órák, előadások kapcsán többször találkoztam azzal a kihívással, hogy egy gazdi elakadása, múltbeli vagy épp jelenlegi „helyzete, állapota” problémát okoz a kutyanevelésben is. Így jó pár éve kacérkodtam a gondolattal, hogyan tudnék többet adni…

Így született meg a terv, Life és business coach és tréner leszek…
Tanulmányaim folyamatosak ezeken a területeken és most már eljutottam oda, hogy elkezdhetem a munkát az emberekkel, mert már tudok így is segíteni…

Azért a kutyák iránti szerelem sosem múlik el, így állatasszisztált (saját terápiás kutyával asszisztált foglalkozások és tréningek) life- business coach és tréner vagyok.

Küldetésünk: „a kutyák tisztaszívű, egyenes, klisé nélküli kommunikációjának segítségével, a lehető legnagyobb egyéni és csoportos fejlődés elérésében támogatssuk ügyfeleinket és csapatukat.”

Az állatok iránti szeretet már kicsi korom óta végig kisért. A belőlük áradó hihetetlen, feltétel nélküli szeretet, egy igazi társ, akire mindig számíthatok. S legfőképp a kutya jelenti nekem ezt. Mióta az eszemet tudom volt kutyusom. 
A kutyák megértésében a legnagyobb áttörést Kyrus örökbe fogadása hozta, mert Ő egy mentett staff volt és szükség volt az oktató általi képzésre. Ez olyan jól sikerült, hogy végül mi is ebben kezdtünk el együtt dolgozni együtt, Kyrussal. 2018-ban pedig az Egri Kutyasulit, 2019-től pedig az Egri KutyaNapközit csináltuk együtt.

Tudom sokan azt hiszik, hogy a kutyaoktató csak a kutyával foglalkozik, pedig ez egyáltalán nem igaz. Igen, foglalkozunk a kutyussal is, hisz akkor tudunk segíteni a gazdának, de én leginkább a kutya gazdikat oktatom és készítem fel, hogy jó gazdává váljanak. Ezen az úton sok mindent megtapasztaltam, megéltem és rengeteget fejlődtem. Fejlődött a személyiségem, változott a gondolkodásom és az értékrendem. Másképp kezelem a konfliktus helyzeteket, a problémákat.
S ahogy fentebb írtam a gazdikat oktatom és mint tudjuk a kutyanevelés a gazdin múlik: az elszántságán, a következetességén, az önbizalmán, a tanulási hajlandóságán és legfőképp a komfortzónából való kilépésen…
Ahogy teltek az évek egyre jobban éreztem, hogy tudnék még többet segíteni és még többet adni az embereknek. Így született meg a terv pár éve, hogy coach és tréner szeretnék lenni, de persze a kutyusok se maradhatnak ki ebből. 
Sajnos az úton engem is értek tragédiák, megpróbáltatások, csalódások, amiket fel kellett dolgoznom vagy épp el kellett engednem. Talán ezen az úton a legnagyobb megpróbáltatást Kyrusom elengedése jelentette… 2020-ban Kyrusnál komoly betegséget diagnosztizáltak és azt mondták talán 1 hónapja van hátra. Hála istennek és a sok hasznos dolognak, mint az étrendkiegészítők, a fizió Kyrus 2022. augusztus 20-ig velünk volt… Ott volt az a pont az életemben, amikor életem egyik talán legnehezebb döntését hoztam meg… Elaltattuk Kyrust… 2020-ban megfogadtam, addig míg Ő boldog, addig mindent megteszek érte, de ha már azt látom szenved… elengedem… Ennek a fogadalmamnak eleget tettem és elengedtem Őt… Neki köszönhetek mindent, amim most van és akivé váltam… Sosem fogom Őt elfelejteni… 

Kyrus betegsége kezdetekor lett egy másik kutyusom, Fhüri, aki szépen lassan átvette a szerepet Kyrustól. Vele dolgozom kutyaoktatóként, trénerként és coachként is. Ő a társam, aki terápiás kutyus.

Köszönöm, hogy eddig elolvastad és itt vagy még velem. De miért is lett ez ilyen hosszú? Azért, mert szerettem volna megmutatni mennyi mindenen mentem én is keresztül és akkor még sok mindenről nem is beszéltem, mert hát órákat lehetne írni, ha az ember már közel van a 40-hez.

A coach képzés még jobban hozzá segített a legjobb önmagam megtalálásához és egy új karrierhez. Már a kutyaoktatásban is alkalmazom nagyon nagy sikerrel.
Trénerként pedig nagyon szuper dolog, amikor csapattal dolgozhatom együtt és közösen haladunk a cél felé. Sokszor ebben Fhüri is nagy segítség, mint asszisztens.

Az én fejlődésem

Hogyan is lettem az, aki ma vagyok?

Hogyan is lesz egy diszfunkcionális családban felnőtt gyermekből később segítő szakember…

Az elmúlt 15 évem másról se szól, csak az önfejlesztésről, önreflexióról. Éreztem, hogy nem vagyok az utamon, hogy lehetne másképp is, de nem tudtam hogyan is kezdjek neki. 
Viszont megtaláltam azokat a képzéseket és szakembereket, akik sokat segítettem engem az utamon.

Ugyanis ez az út rögös és néha nehéz, de csodálatos és a kutyusok sokat tudnak segíteni.

Szakmai tapasztalatok

Alkalmazottból vállalkozó

ÖNFEJLESZTÉS AZ ÉLETEMBEN

Fordult velem a világ

2018 áprilisban vesebetegséget diagnosztizáltak és megfordult velem a világ, megváltozott az egész életem. 
Most már több mint 1 éve egészséges a laborom.
Nézzük, hogy segített ebben az önfejlesztés.

A múlt feldolgozozása

Meg kellett tanulnom a múlt sérelmeit elengedni, feldolgozni. Ma már nyíltan tudok beszélni róla.

A jelen megélése és megtapasztalása

A jelenben lenni és a jeleben élni nem könnyű dolog és sokszor kell „nyakon csípni magam”.

Önreflexió, a komfort zóna...

Szembe nézni saját magaddal és megfigyelni magad és amikor a múlt bekapcsol észre venni.

Lelki eredetű betegség

A lelki eredetű betegségek javulása a lélek gyógyulásával kezdődik és fejeződik be.

Dolgozzunk együtt!

Te is motiváltabb csapatra vágysz?

Szeretnéd, ha  dolgozóid kimagasló kommunikációs képességekkel rendelkeznének, hatékonyabban kezelnék a stresszt és emelnék a munkahelyi elégedettséget? Mindezek megoldásában segít az Állatasszisztált  tréning!