fbpx
TERÁPIÁS KUTYA

Mit is jelent?

A terápiás kutya képzése minimum 1 éves időintervallum. Törvényi előirásoknak kell megfelelnie és rendelkeznie azon képességekkel, hogy sikeres két lépcsős vizsgát tegyen. A terápiás kutyusainkkal Állatasszisztált tréningeken dolgozunk jelenleg is országosan.

A terápiás kutyák nem csak házi kedvencek, hanem a 27/2009. (XII. 3.) SZMM rendelet alapján két lépcsős vizsgát tett kutyusok. A vizsgán a kutya felvezetője és a kutya is bizonyítja, hogy alkalmas az emberekkel való közös munkára a terápiás folyamatokban. 

Miben más a terápiás kutya, mint a házi kedvencek?
  • a képzés specifikus feladatokból áll, mely egyrészt teszt az alkalmasságra, másrészt egy eredmény a kutya-felvezető kapcsolatáról. A képzés díja több százezer forint, mire a záró vizsga is meg van. Így egy terápiás kutya értéke közel 1,5 millió Ft is lehet. 
  • törvény által előírt egészségügyi alkalmassági teszten vesz részt, mely tartalmaz egyéb oltásokat, amik biztonságot jelentenek a kutyával dolgozó embereknek
  • viselkedésének jellemzői: empatikus, segítőkész, kedves, türelmes
  • emberközpontú és szívesen dolgozik más emberekkel
  • amennyiben számára kellemetlen dolog éri nem reagál agresszíven, hanem elkerüli a helyzetet vagy szépen jelez
  • a feladatokban segíti a vele dolgozó embert és előmozdítja a szükséges készségeket
  • amennyiben tudunk  a kutya kommunikációjából olvasni egyértelmű kommunikációs jelzésekkel támogatja a fejlődést. Ebben a trénerünk mindig a résztvevőket segíti.
  • a záró vizsgát is tett terápiás kutyusok rendelkeznek terápiás igazolvánnyal, melyen a felvezetőjük is rajta van. 
Állatasszisztált tréner, coach, kutyakiképző

Ki lesz a tréner?

Az állatasszisztált tréningeket Faragó Mariann tartja. Több mint 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik. Már fiatalon multi vállalatnál volt közép és felső vezetői beosztásban. Hr, kereskedelm, értékesítés szakterületeken tevékenykedett. Viszont évekig tréneri pozíciót is betöltött.
Majd Ő maga is vállalkozó lett. Először létre hozta Heves megye legnagyobb kutyaiskoláját és kutyanapközijét. Mint tudjuk sosem a kutyát oktatja egy kutyakiképző, hanem a gazdikat. Tréneri tudása segítette a sikeres csoportos tanfolyamok tartásában. 
Később Fhürerina kutyusával sikeres terápiás vizsgát tettek és elindult ebbe az irányba a tanulása. Majd megalkotta a Tappancs Segítőkutyások Egyesületet 9 lelkes gazdival együtt.
Elvégzett coah és tréner képzéseket és specifikus állatasszisztált tréner és coach képzést is. Így megalkotta a Farma Consultingot, mellyel egy álma vált valóra.
Célja a több mint 15 év alatt megszerzett tudással, tapasztalattal, terápiás kutyájával-Fhürivel és a teárpiás kutyás csapattal segítse a cégvezetőket és csapatait az eredményesebb tevékenységben.

Terápiás kutyáink

Fhüri (Fhürerina)

Az állatasszisztált tréningek fő segítő terápiás kutyusa Fhüri, a staff lány. Ő  Faragó Mariann kutyusa, aki már kölyök kora óta neveli. Fhüri fajtáját meghazudtoló módon végzi a munkáját óvodásokkal, iskolásokkal és felnőttekkel is. A robosztus külső mögött csupaszív szeretet lakozik… Fhüri rendelkezik teárpiás kutya igazolvánnyal, érvényes tanúsítvánnyal. Itt lekérdezhető: https://matesze.hu/aktiv-tanusitvanyok
Fhüri már 5 éves kutyus, aki napi szinten dolgozik együtt más emberekkel és más kutyákkal. Tevékenységét végzi a gazdi mellett a kutyaiskolán csoportos, egyéni és terápiás kutyás képzéseken. Óvodákban, iskolákban fejlesztő foglalkozásokban a Tappancs Segítőkutyások Egyesülete tagjaként. S hát persze a Farma Consulting Állatasszisztált tréningek oszlopos segítője. 
Célja, hogy elbüvőlő kisugárzásával és cukiságával mindenkit levegyen a lábáról, hogy utána önfeledten teljen a közös munka és segítse a cégvezetőket és csapatait az eredményesebb tevékenységben.
Nagyobb csoportnál a Tappancs Segítőkutyások Egyesülete szervezet terápiás kutyái és felvezetői segítenek.

"Az ember jobbik énjét gyakran a kutyák hozzák felszínre." - Dimitri Verhulst

Mit jelent a cégnek?

Az állatasszisztált foglalkozások hatása a cég életében a tapasztalatok és visszajelzések alapján.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed vedd fel velünk a kapcsolatot.

SZOLGÁLTATÁSOK

Szolgáltatások Cégeknek

A jó hangulat garantált...

Szeretnéd a csapatod számára kicsit feldobni a szürke hétköznapokat? A sok napi teendő mellett egy kis mosolyt csalni az arcukra? A kutyusok ebben biztos partnerek.
Tréningjeinken az információ átadás mellett a jó hangulat is garantált…

Egy nap az irodában programunk

Szeretnéd a csapatod számára kicsit feldobni a szürke hétköznapokat? A sok napi teendő mellett egy kis mosolyt csalni az arcukra? Terápiás kutyusok ebben partnerek és segítenek átlendülni a monoton hétköznapokon és újult lendülettel folytatódhat a munka…

Kutyás csapatépítő rendezvények

Ha unod már, hogy minden csapatépítő ugyan olyan vagy sablonos dobd fel szolgáltatásunkkal!
Céges csapatépítők hangulatjavító hatása biztosított terápiás kutyáink által. Legyen szó fél napos vagy akár egész napos tevékenységről. 

Kritika - visszajelzés vezetőknek

Amikor egy visszajelzést fogalmazunk meg, sok esetben belemossuk a kritikát is, mert valahogy a köztudatban valójában a visszajelzések egyenlők a kritikával és nem értjük a másik embernek vagy épp a beosztottnak miért esik rosszul, hisz mi csak „jó szándékkal” mondjuk a  kritikát… Hogyan is kell visszajelzést adni?

Vezetői kommunikációs tréningek

Sokszor tapasztaljuk vezetőként, hogy elmondunk egy feladatot, csatolunk hozzá egy megoldást is és valahogy még sem az lesz belőle és a feladat végrehajtás nem úgy történik, ahogy mi elképzeltük. Pedig legjobb tudásunk szerint átadtuk a szükséges információkat. Hogyan kommunikáljunk jól és hatékonyan?